غذاهای بلغاری با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارند نوعی غذای اروپای شرقی به حساب میآیند که از آشپزی ترکی و یونانی هم تأثیر گرفتهاند. در سفر به بلغارستان و شهرهای آن از جمله وارنا میتوانید متوجه تنوع غذایی این کشور شوید و در کنار غذاهای محلی میتوانید انواع غذاهای دریایی، ترکی، یونانی و انواع فست فود را در رستورانهای آن پیدا کنید. بلغاریها با مهماننوازی و با سرو غذاهای محلی که رنگ و طعم بینظیری دارد، از گردشگران میزبانی میکنند. لبنیات بخش مهم غذاهای بلغاری است و مردم این سرزمین علاقه خاصی به لبنیات دارند. نکته جالب در غذاهای این منطقه حفظ تعادل بین گوشت، سبزیجات و لبنیات است و آن چیزی است که شما میتوانید از غذای بلغاری انتظار داشته باشید و آن را نسبت به غذاهای محلی دیگر سرزمینها متمایز میکند. در این مقاله همراه ما باشید تا گردشی خوش طعم به وارنا داشته باشیم.
بانیتزا از غذاهایی است که در خانواده بورکها قرار دارد و در تمام نانوایی و شیرینی پزیهای بلغاری یافت میشود. این غذا با ترکیبی از تخم مرغ و پنیر تهیه میشود و برای مواد داخلی آن از پنیر فتا، پیاز، کلم، اسفناج، قارچ یا کدو تنبل استفاده میشود.
همچنین گاهی بانیتزا را با سیب و گردو هم پر میکنند. این وعده غذایی لذیذ بخش جدایی ناپذیر صبحانههای سنتی بلغاری است و بانیتزا معمولا برای مراسم مهم نظیر سال نو تهیه میشود.
شوپسکا یکی از سالادهای ساده و خوشمزهی بلغاری است که سالادی اشتهاآور است و برای شروع غذا استفاده میشود. این سالاد با ترکیب گوجهفرنگی، خیار و پیاز به همراه پنیر رنده شده تهیه و با مقداری جعفری تزیین میشود.
نکتهی قابل توجه این سالاد رنگهای سبزیجاتی است که در آن استفاده شده است؛ سفید (پیاز)، سبز (خیار) و قرمز (گوجهفرنگی) به رنگ پرچم بلغارستان است و به همین دلیل این سالاد را به یک غذای ملی تبدیل کرده است.
این غذای بینظیر نوعی کباب است و از خانوادهی یکی از غذاهای معروف منطقه یوگسلاوی و رمانیایی است. این کباب اغلب با نوعی نوشیدنیبلغاری و سالاد «شپسکا» (Shopska) سرو میشود.
بهترین ترکیبی که میتوان در کنار کبابچه بکار برد، سیبزمینی سرخ شده و پنیر بلغاری رنده شده به همراه اندکی ادویهجات مانند زیره و فلفل سیاه برای طعمدار کردن آن استفاده میشود.
در ترکیبات این گوشت گاهی از سبزیجات معطر نیز استفاده میشود. این غذا یکی از غذاهای فوقالعادهای است که حتما باید در سفر به بلغارستان امتحان کنید و در تمام شهرهای آن طبخ میشود.
موساکا غذایی است که شما در هر جای دنیا میتوانید آن را با طعم متفاوتی تست کنید. اما دستور پخت این غذا در سراسر منطقهی بالکانمتفاوت است، که نسخهی بلغاری آن از سیبزمینی، تخممرغ و گوشت چرخکرده تهیه میشود. این غذای لذیذ حدود ۵۰۰ سال پیش در زمان امپراطوری عثمانی از خاورمیانه به بلغارستان راه پیدا کرد.
نسخهی یونانی موساکا آن بر پایهی بامجان طبخ میشود و لایههای بادمجان را بصورت ورقه ورقه با مواد میانی قرار میدهند، اما موساکای بلغاری از لایههای سیبزمینی و گوشت تفت داده شده با پیاز و قارچ محلی تهیه میشود و روی آن با لایهای از ماست بلغاری یا پنیر فراوان پوشانده میشود.
یکی از سسهای پرطرفدار بلغاریها این سس خوشطعم است که از ترکیب گوجه فرنگی، فلفل و گاهی بادمجان تشکیل میشود. اغلب این سس کمی تند است و آن را با کمی نان تست به عنوان میان وعدهای مورد علاقه میل میکنند.
این سس ساده و خوشمزه امروزه در شیشههای کوچک فروخته میشود، هرچند هنوز هم بسیاری از خانوادهها آن را در فصلهای پاییز و زمستان در خانه تهیه میکنند.
بلغاریها علاقه خاصی به لبنیات دارند و در فصل تابستان از غذای تاراتور که نزدیک به آبدوغ خیار ما ایرانیها است بسیار استفاده میکنند.
تاراتور که نوعی سوپ سرد محسوب میشود بر پایهی ماست معروف بلغاری و از ترکیب خیار، سیر، شوید و گاهی تکههای یخ تهیه میشود. بلغاری ها در فصل تابستان برای خنک شدن ، بستنی نمیخورند، بلکه خوردن یک کاسه تاراتور را ترجیح میدهند و این غذای سبک به خوبی می تواند به خنک شدنشان کمک کند.
اهالی این کشور این غذا را یا خیلی دوست دارند یا از آن متنفرند. این سوپ سیرابی در بیشتر کشورهای منطقهی بالکان رایج است و این غذا از غذاهای اصیل و محبوب بلغاریها است. این غذا را با سیر فراوان، پاپریکای قرمز و مقداری شیر میپزند و طعمدار میکنند.
سوپ سیرابی یکی از غذاهایی است که معمولا در ساعات اولیهی صبح و در رستورانها کوچک سرو میشود. اسم این غذا شاید خوشایند به نظر نرسد اما خیلی از افراد آن را دوست دارند. اگر به طعم سیرابی علاقه دارید، در سفر به وارنا حتما این غذا را امتحان کنید.
یکی از غذاهای سنتی بلغارستان که انواع مختلف آن در کشورهای بالکان و خاورمیانه بسیار رایج است، دلمه است که معمولا با برگ کلم یا برگ انگور تهیه میشود.
برای تهیهی این غذا، برگ کلم یا انگور را با گوشت چرخ کرده و برنج پر میکنند و میپزند. مدل بدون گوشت این غذا را برای شب کریسمسمیپزند. این غذا اغلب به عنوان پیشغذا سرو میشود.
یکی دیگر از غذاهای رایج در بلغارستان، فلفل شکمپر است که مثل دلمه با گوشت چرخ کرده و برنج تهیه میشود. این غذا نوعی بورک است که هم بدون گوشت برای شب کریسمس تهیه میشود. غذای دیگری که با فلفل تهیه میشود، Chushka Byurek نام دارد که البته آن را به جای پختن، سرخ میکنند و فلفل را با پنیر پر میکنند.
اگر طرفدار غذای ساده هستید یا فقط از روی کنجکاوی میخواهید آن را امتحان کنید، کافی است به اولین سوپرمارکت نزدیک محل اقامت خود سر بزنید و محصولات لبنی بلغاری را خریداری کنید. این ماست خوشطعم مزهای ترش دارد و بر این معتقدند که این ماست برای سلامت معده بسیار مناسب است.
یکی از غذاهای کلاسیک و اصیل بلغاریها این غذای خوشمزه است و با ترکیب چند میکس کبابی گوشت سرو میشود. بلغارستانیها به گوشت علاقهی زیادی دارند این غذا هم ترکیبی از گوشت کباب شده است که به شکلهای مختلف تهیه میشود.
این غذا معمولا شامل کوفته، کباب، استیک، شیشلیک و انواع سوسیس است. این غذا همراه با سالاد شوپسکا، یک غذای کامل است و اغلب با سیب زمینی سرخ کرده و پیاز خرد شده سرو میشود.