غذاهای محلی توکیو؛ شهر رنگ و غذا در ژاپن
توکیو را شهر رنگ و غذا میدانند و با فرهنگ متنوعی که دارد گردشگران بسیاری را مجذوب خود میکند؛ غذاهای این سرزمین قدمی فراتر از مرزها گذاشته است و محبوبیت بسیاری در میان مردم جهان پیدا کرده است .
بسیاری از نقاط جهان دیدنیها و جاذبههای بسیاری دارد که با هر بار سفر به آن چیزی جدید را کشف خواهیم کرد یا با تنوعی که داردبیشک چیزی از گوشه چشمانمان جا خواهد ماند . توکیو در ژاپن نیز در فهرست این شهرها قرار دارد که فرهنگ غنی آن در کناردیدنیهای اعجابانگیزی که دارد، وصف نشدنی است. از ویژگیهای برجسته این شهر فرهنگ و آداب غذایی آنان است که امروزه فراتراز مرزها قدم نهاده و برای بسیاری از مردم جهان غذاهای اصیلی و محلی ژاپنی واژهای آشنا است و کمتر کسی پیدا میشود که لااقل اسمسوشی به گوشش نخورده باشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی غذاهای محلی توکیو بپردازیم و شما را با عطر و طعم غذاهای ژاپنیآشنا کنیم؛ در این مقاله خوشطعم همراه ما
باشید
سوشی
Sushiمگر میشود اسم غذاهای ژاپنی نام برده شود، اما سوشی پرچمدار آن نباشد؟ بیشک سوشی
یکی از برجسته ترین غذاهای ژاپنی است کهدر فرهنگ غذایی جهان رخنه کرده است. در این غذا تازگی و کیفیت مواد غذایی و هنر آشپز حرف اول را میزند. این غذا که در عینسادگی طعم متفاوتی دارد، به این بستگی دارد که به خوردن ماهی خام علاقه دارید یا خیر! این غذا از فشرده شدن برنج در جلبک یا ماهیخام تهیه میشود و با ظرافت خاصی آماده میشود. در کل سوشی در لیست غذاهای لوکس قرار دارد .
(Soba)سوبا
نوعی نودل گندم است که بهصورت گرم و سرد سرو میشود. از آنجاییکه در اغلب کشورهای جهان نودل بهصورت گرم میلمیشود، بهتر است در توکیو این غذا را بهصورت سرد نوش جان کنید. این غذا یکی از ظرفهای غذایی است که در ژاپن بهصورتروزانه تهیه میشود و از غذاهای محلی و رایج این کشور به حساب میآید .
(Ikayaki)ایکایاکی
یکی از غذاهای فست فودی در توکیو است که از کباب کردن ماهی مرکب تهیه میشود. برای طبخ این غذا، ماهی را با سس سویا وادویههای مختلف مزه دار کرده و سپس کبابی میکند. این غذای معروف را در هر جایی از توکیو میتوان پیدا کرد
(Taiyaki)تایاکی
میانوعدههای پرطرفداری هستند که در هر جای شهر یافت میشوند. در گذشته داخل تایاکیهای ماهی شکل، از خمیر لوبیا
قرمز یاآنکو پر میشدند، اما امروزه با هر نوع شکلات و ماده شیرینی در عطر و طعمهای مختلف پر و تهیه میشوند
(Dango)دانگو
کوفته های برنج لذیذی هستند که اغلب در دکه های خیابانی پخت میشود. برای آنکه طعم محلی آن را بچشید، بهترین زمان شرکت درفستیوال شکوفه های گیلاس است که محلیان آن را به روشهای سنتیتر تهیه و طبخ میکنند .
(Takoyaki)تاکویاکی
غذای جذاب و خوشطعمی است که به شکل توپکهای کوچک است که از گوشت هشت پا با ترکیبی از آرد گندم تهیه میشود وسپس در قالبهای مخصوصی ریخته و در اندازههای ۳ تا ۵ سانتی در میآید. این غذا اغلب به عنوان میانوعده یا عصرانه در ژاپن نوشجان میشود و طرفداران بسیاری دارد .
اوکونومیاکی
)Okonomiyaki(این غذای معروف ژاپنی از آرد که با آب رقیق شده است، تهیه میشود که بر روی ماهیتابه یا صفحه مخصوص ریخته و سپس ترکیباتی ازسبزیجات، گوشت، ماهی و مواد دریایی را بر روی آن میریزند و سپس با سس مخصوص یا سس مایونز سرو میکنند. در اصل میتوانگفت که اوکونومیاکی نوعی پنکیک محسوب میشود که میتوان به عنوان غذای اصلی نوش جان کرد .
(Castella)کاستلا
یا کاسترا کیک اسفنجی سادهای است که سالهای بسیار دور توسط پرتغالیها به این کشور آورده شده است. محبوبیت این کیک بهگونهای بوده است که اکنون به عنوان یک غذای بومی در این کشور شناخته میشود.
این کیک اسفنجی از آرد گندم، شکر، تخم مرغ ومیزوآمه که یک ماده شیرینکننده ژاپنی است، تهیه میشود .
(Yakitori)یاکیتوری
از غذاهای خیابانی محبوب ژاپن محسوب میشود که از کباب کردن بخشهای مختلف مرغ تهیه میشود. گوشت مرغ را بهقطعات کوچکی میبرند و در سیخهای چوبی کباب میکنند و همراه سسهای مخصوص مانند سس سویا میل میکنند. این غذا بیشتر درتابستان و در فضای باز طبخ میشود .
رامن (Ramen)
ریشه این غذای معروف ژاپنی، به چین باز میگردد که غذایی محبوب در ژاپن است.
این غذا سوپی ارزان است که با رشتههای مخصوصتهیه میشود و از تکههای گوشت و سبزیجات نیز در تهیه آن استفاده میشود. این سوپ خوشطعم در مدت زمان زیاد و با شعله کم پختهمیشود و بههمین منظور عطر و طعم همه مواد با یکدیگر ترکیب شده و مزه فوقالعادهای را ایجاد میکند .
تمپورا (Tempura)
یکی دیگر از غذاهای اصیل و محلی در توکیو و شهرهای دیگر ژاپن تمبورا است که در آن سبزیجات و خوراکهای دریایی مانند انواعماهیها در ترکیبی از آرد و تخم مرغ غلتانده شده و سپس در دریایی از روغن سرخ میشوند. در روش اصلی آن بیشتر از میگو تهیه میشودو بر این باور هستند که میگوها برای تهیه این غذا تنها با یک ضربه چاقو باید آماده شوند تا طعم اصلی خود را حفظ کند .
ساشیمی (Sashimi)
سوشی و ساشیمی بسیار شبیه هم هستند و بسیاری آنها را اشتباه میگیرند. در ساشیمی از ماهی تازه که به قطعات بسیار کوچک برشخورده، استفاده میشود و حتما با سس سویا میل میشود. در بسیاری مواقع نیز مخلوطی از یک رب مخصوص با سس سویا و همچنین یکچاشنی مخصوص که از ترب سفید تهیه شده، در کنار این غذا قرار میگیرد .
اودون
نوعی نودل ژاپنی است که از آرد گندم تهیه میشود و ویژگی بارز آن کلفتی نودل و ضخامت آن است. این سوپ لذیذ بهصورت گرمتهیه میشود و غذایی سبک است که در اعیاد و مراسم خاص گاها جایگزین برنج نیز استفاده میشود. بسیاری از بخشهای محلی در ژاپناین نودلها را بهصورت سنتی تهیه میکنند و بافت نرم و لطیفی دارند و در سوپها با کمی سبزیجات یا تخم مرغ سرو میشود .
(Soup Miso)سوپ میسو
از غذاهای سنتی ژاپن به حساب میآید که از ترکیب سبزیجات و خوراکهای دریایی به همراه سس سویا تهیه میشود. این سوپبسیار محبوب و پرطرفدار است و امروزه در بستهبندیهای آماده تهیه میشود که تنها کافی است آن را در آب جوش برای مدتی ریخته ونوش جان نمود. این سوپ دارای پروتئین بسیار و طعم سنتی آن بینظیر است .
کاراآگه (Karaage)
این غذا اغلب از تکه های مرغ تهیه میشود که در این روش مواد غذایی مختلف ابتدا به وسیله موادی مانند سویا سس و زنجبیل مزه داده میشوند، سپس با آرد گندم یا آرد سیبزمینی یا آرد مخصوص قابل فروش کاراآگه آغشته شده و در روغن فراوان سرخ میشوند. این غذااز غذاهای محبوب فستفودی در ژاپن است
آنچه گفته شد تنها بخشی از غذاهای لذیذ و خوشطعم شهر توکیو است؛ مطمئنا تعداد غذاهای محلی، نوشیدنیهای اصیل یا غذاهای خیابانی دراین شهر بسیار بیشتر از موارد ذکر شده است. اگر به این شهر زیبا و مدرن سفر کردید، ما را با تجربیات غذاهای ژاپنی که میل کردید، آشناکنید