EN

درباره کشور قبرس شمالی

نماد مجلس نمایندگان کشور قبرس شمالی
معرفی کشور قبرس شمالی

جمهوری ترک قبرس شمالی (به ترکی استانبولی: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  یا  KKTC)‏ که معمولاً قبرس شمالی خوانده می‌شود ناحیه تحت تسلط ترک‌ها در شمال جزیره قبرس است . این جمهوری خود خوانده توسط هیچ کشوری به جز ترکیه به رسمیت شناخته نشده ‌است . از دید جامعه جهانی این بخش از قبرس بخش اشغال نظامی شده‌ای از جمهوری قبرس است .

تاریخ
قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس براساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا ، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند .
در سال ۱۹۶۳، نمایندگان اقلیت ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس خارج شدند و در پی بروز درگیری بین دو طرف ، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تاکنون تمدید شده ‌است .
در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس ، رئیس جمهور وقت قبرس ، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس ، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد .
بخش ترک‌نشین قبرس در سال ۱۹۸۳‪ ‬اعلام استقلال کرد و نام خود را جمهوری ترک قبرس شمالی گذاشت .
بخش ترک‌نشین قبرس را غیر از ترکیه ، کشور دیگری به رسمیت نشناخته‌ است و این بخش به عنوان «ناظر» در همایش‌های سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی حضور می‌یابد .
اما رای مثبت مردم بخش ترک‌نشین قبرس به طرح صلح کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل در همه پرسی سال ‪ ۲۰۰۴‬ و رای منفی مردم بخش یونانی‌نشین به همین طرح ، در تحریم جهانی علیه بخش ترک‌نشین قبرس شکاف ایجاد کرد و موقعیت این بخش را در عرصه بین‌المللی بهبود بخشید .
هم اکنون هیات‌هایی از کشورهای مختلف و حتی کشورهای عضو اتحادیه اروپا بطور غیر رسمی به بخش ترک‌نشین قبرس سفر کرده و به رغم اعتراض‌های بخش یونانی‌نشین و نیز یونان ، با مقامات این بخش دیدار می‌کنند .
در همین حال اتحادیه اروپا با پذیرش بخش یونانی‌نشین قبرس در آن اتحادیه ، از دولت ترکیه خواهان شناسایی بخش یونانی‌نشین قبرس و تلاش برای ایجاد زمینه وحدت قبرس در راستای همگرایی ترکیه با اتحادیه اروپا است .

ساختار حمل و نقل

جاذبه های گردشگری:

پارک آبی آفرودیت، ساحل نیسی، خیابان فینیگوودس، مرکز شهر آیاناپا، غار دریایی، مسجد حلا سلطان، کلیسای سنت لازاروس، کوهستان ترودوس، موزه‌ باستان‌ شناسی، مقابر مارکونیسوس، موزه حیات دریایی، دماغه گرکو، صومعه آیاناپا، حمام  اومریه

 

نیکوزیای شمالی
این شهر بعد از برلین تنها پایتخت دنیاست که در سال ۱۹۶۰ و بعد از بحران سیاسی قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد. نیکوزیای شمالی پایتخت غیررسمی جمهوری ترک ‌تبار قبرس شمالی محسوب می‌شود. نیکوزیای شمالی بزرگ‌ ترین شهر غیر ساحلی قبرس شمالی است، تقریباً نیمی از میراث تاریخی قبرس در این بخش از شهر قرار دارند

 

گیرنه :

 

بندر گیرنه شهری کوچک٬ توریستی و زیباست که خانه های آن اغلب ویلایی است و ساختمان بلند بندرت در آن بچشم میخورد شهر در واقع ییلاق مردم پولدار ترکیه شده و برای استراحت خود خانه های ویلایی در این جزیره سرسبز خریداری کرده اند. گیرنه یا کایرنیا مهم‌ترین شهر سواحل شمالی قبرس محسوب می‌شود. بندر قدیمی شهر و قلعه شهر شناخته‌ شده‌ترین بخش‌های آن هستند. جاذبه‌های تاریخی در کنار دیدنی‌های طبیعی و فرهنگی، گیرنه را به یکی از مقاصد اصلی گردشگران تبدیل کرده است. بیشتر هتل‌های لوکس قبرس شمالی در این شهر قرار دارند .در کنار ساحل رستورانها و فست فودهای زیادی وجود دارند که میز و صندلی خود را داخل پیاده روها چیده اند و مردم در کنار دیواره های ساحل دریا در حال پیاده روی و ماهیگیری هستند. قیمت اجناس در فروشگاههای قبرس در حد ترکیه و گاهی گرانتر است. گردش در کوچه پس کوچه هایی که به بندر ختم میشود لذت بخش است در یکی از کوچه ها یک آبخوری قدیمی وجود داشت که سنگ کتیبه ای بخط عربی روی آن نصب شده بود.

 

 

فاماگوستا:
این شهر با تمامی شهرهای دیگر قبرس فرق می‌کند. فاماگوستا یکی از نمونه‌های کامل معماری قرون‌وسطایی در شرق دریای مدیترانه به شمار می‌رود. بیشتر نقاط قبرس شبیه به موزه‌هایی تاریخی فضای آزاد هستند و فاماگوستا گل سرسبد آن‌ها است

 

لارناکا :

لارناكا سومین و قدیمی ترین شهر قبرس می باشد كه در محل شهر باستانی كیتون بنا نهاده شده است. جهانگردان در این منطقه زیبا می توانند از دریای آرام آن  با سواحل نرم شنی و آفتاب گرم، غروب های زیبا، مردم مهمان دوست ، بازی ها و ورزشهای  آبی ، آثار باستانی به جا مانده از مسلمانان و مسیحیان و... لذت ببرند. لارناکا شامل هتل های ساحلی وجاذبه های فراوانی می باشد. بین هتل های واقع در ساحل لارناکا و مرکز خرید Carrefour ۲۰-۳۰دقیقه پیاده راه است. ساعت شروع به کار این مرکز خرید ۸:۳۰ است که بهتر است درهمان ساعت های اولیه بروید تا گرمای هوا آزارتان ندهد. روزهای یکشنبه درشرق کلیسای معروف لارناکا چیزی شبیه جمعه بازار است. می توانید میوه های ارزان و اورگانیک را درآنجا بدست آورید. اگر به دنبال غذای حلال هستید بهتراست به رستوران های لبنای لارناکا مراجعه کنید که یکی ازآنها درکنارقطعه ای است که درانتهای بولوارآتن و روبروی مسجد قرار دارد.

قبرس شمالی در یک نگاه

زبان : ترکی

دين : اسلام

جمعيت : -

تعداد توریست : -

معرفی اجمالی

پایتخت : نیکوزیا

حکومت : جمهوری

تعطیل ملی : -

احزاب سیاسی : -

ساختار دولتی

واحد پول : پوند

شرکاء تجاری : -

کشاورزی : حدود 12% زمینهای آن زیر کشت بوده استوو در آن مرکبات، سیب زمینی، گندم ، زیتون، و جو به عمل می آید.

صنعت : البسه، کفش و صنایع دستی

رشد اقتصادی : -

ساختار اقتصادی

خط تلفن : 00357

همراه : -

کاربر اینترنت : -

شناسه اینترنت : -

سایت : -

ساختار ارتباطات

مساحت : حدود 9،2 هزار کیلومتر مربع

آب و هوا : دارای تابستان‌ های گرم و خشک و زمستان های معتدل است

همسایه ها : قبرس شمالی جزیره ای است واقع در دریای مدیترانه، جنوب ترکیه و غرب سوریه. جزیره قبرس، پس از جزیره سیسیل و جزیره ساردنی، سومین جزیره بزرگ دریای مدیترانه است. این جزیره تحت تسلط ترکها در شمال جزیره قبرس است.

منابع طبیعی : -

اختلاف ساعت : -

ساختار جغرافیایی

خطوط نفت : -

زمینی : -

راه آهن : قبرس فاقد راه آهن می باشد، خطوط اتوبوسرانی بین شهری از سال 2005 فعال گردیده اند و در داخل شهرها می بایست از تاکسی استفاده نمود که نرخ آن در ایام تعطیل و یک شنبه ها گرانتر می باشد. جهت استفاده از تاکسی باید به آنها تلفن شود یا مستقیما به دفتر آنها مراجعه گردد بدین معنا که تاکسی ها در خیابان ها دائما در حرکت نیستند و این بر نرخ تاکسی ها نمی افزاید.

آبی : توجه داشته باشید که رانندگی در قبرس از سمت چپ خیابان می باشد .بنابراین درتمام وسایل نقلیه سیستم رانندگی در سمت راست تعبیه شده است. جاده های مسطح و صاف قبرس تحت استانداردهای بین المللی ساخته شده وشهرها و دهکده ها را به یکدیگر مرتبط می کنند. اتوبان های چهار خطه , پایتخت قبرس , نیکوزیا را به شهرهای ساحلی لیماسول , لارناکا , پافوس و آیناپا متصل می کنند. جاده های فرعی و جنگلی نیز راههای ارتباطی مناسبی میباشند که خصوصا در فصل سردسال اقدامات ویژه ای در آنها انجام مشود. گردشگرانی که مایلند وسیله نقلیه خود را همراه خود به قبرس بیاورند می توانند این کار را انجام دهند و باید پروانه خروج معتبرتا 3 ماه از کشور مطبوع خود دریافت کنند. اعتبار این پروانه توسط اداره گمرک قبرس قابل تمدید است.

فرودگاه : فاصله 5کیلومتری مرکز شهر قراردارد و سرویس های قابل دسترس در فرودگاه عبارتند از: اطلاعات پرواز به صورت 24 ساعته ، اطلاعات جهانگردی از ساعت 8:30 الی 23:00 ، تبدیل ارز ، تلفن بین المللی سکه ای و کارتی ، کافه تریا ، روزنامه فروشی ، حمل و نقل با تاکسی بر اساس تاکسی متر ، اجاره ماشین با گواهینامه بین المللی ، دفتر برگشت مالیات خرید ، خدمات مسافرت برای معلولین، اداره پست ، دکتر ، پارکینگ ،استفاده از کارت های اعتباری ، خدمات ATM ، مرکز خرید DUTY FREE ، اجاره ماشین

ساختار حمل و نقل
شهرهای مهم قبرس شمالی
Lala Mustafa Pasa Mosque

Lala Mustafa Pasa Mosque جزئیات