به صورت کلی هتل ها بر اساس نوع امکانات، خدمات، بازار هدف، مالکیت و غیره طبقهبندی میشوند. طبقه بندی در کشورهای مختلف متفاوت است اما معمولا بر این اساس هتل ها طبقه بندی میشوند:
هتلهای کوچک: ۱ تا ۲۵ اتاق
هتلهای متوسط: ۲۵ تا ۱۰۰ اتاق
هتلهای بزرگ: بالای ۱۰۰ اتاق
طبقه بندی براساس امکانات و خدمات
۲ ستاره:حداقل یک مرکز غذا و نوشیدنی، سرویس دهی تا ساعت۲۲:۰۰، امکان مکالمه تلفنی برای میهمانان، روم سرویس محدود و غیره.
۳ ستاره:حداقل ۲ مرکز غذا و نوشیدنی، روم سرویس ۲۴ ساعته، صرافی، خدمات پستی، آسانسور و غیره.۴ستاره:علاوه بر تمام امکاناتی که هتلهای ۳ ستاره دارند دارای اتاق هایی راحتتر از این هتل ها هستند و امکانات دیگری نظیر رستوران ،کافی شاپ، مینی بار و بنکوئت دارند. سالن های جلسات و همایش نیز در آنها تعبیه شده است.
۵ ستاره: علاوه بر امکانات هتل های ۴ ستاره دارای سونا، جکوزی، مینی بار و سالن های ورزشی هستند.